I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 9 August 2011

Macaroni Bakar

Wee.. Olla...

Salam Ramdhan semua,

As per my promise, i will share photo of macaroni bakar yang ak buat semalam sebelum tido lagi.. hehe

Taraa...

Tak boleh nak amik gamba penuh sbb awal2 da kne kidnap ng cik elisa


Byk cheese letak as requested by cik elisa.. hehe
Kalau nak cuba senang jer.. Bahan2 seperti di bawah yer:


Tuna n sosej tu bahan tambahan aku sendiri.. hehe

Cara-cara:

Tumis bawang putih bersama daging kisar and tuna and cendawan butang.
Masukkan macaroni yang telah direbus. Kacau sebentar and tutup api.
Kemudian masukkan 6 biji telur tersebut and gaul rata.
Letakkan ke dalam dulang yang telah disapu mentega.
Taburkan macaroni cheese + sosej + mayonese + cili sos.
Bakar pada suhu 120 darjah untuk 45-60 min.. Done

Senang tak? Selamat mencuba...

Bawah ni plak Mee Sup yang ak masak buat berbuka semalam.. Menarik tak? Rasa macam tak cukup..

Mee Sup
Tu la sajer kali ini.. sementara ak rajin boleh la.. Dtg malas nanti susah la plak nak masak.. hehe

So, tu jer cayang..
Luv Me ^_^

Hilang ibu, bapa, adik dalam tanah runtuh.

Salam Ramadhan semua,


Just want to share this news..

CAMERON HIGHLANDS: Ramadan dan Aidilfitri tahun ini tidak lagi memberi sebarang erti buat seorang remaja apabila tiga ahli keluarganya termasuk ayah, ibu dan adik bongsunya maut dalam kejadian tanah runtuh yang meranapkan kediamannya di Perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, Tanah Rata, di sini, petang kelmarin.
Sukainai Jaafar, 18, tidak dapat menyembunyikan rasa sedihnya apabila ibunya, Normah Gunung, 51, bapanya, Jaafar Balad, 49, dan adik bongsunya, Mohd Ikbal, 15, ditemui maut dalam sisa runtuhan rumah dan timbunan tanah dalam kejadian menyayat hati itu.

Sukainai yang ditemui di pekarangan Bilik Forensik Hospital Sultanah Hajah Kalsom di sini, semalam berkata, dia sedih dengan kejadian menimpa keluarganya.

Dia juga tidak sempat berbuka puasa dengan keluarganya sepanjang Ramadan tahun ini kerana tiada di kampung disebabkan menyambung pengajian di Institut As-Shifa di Taiping dalam kursus Sains Persekitaran.

“Saya hanya sempat sahur pada Ramadan pertama dengan semua ahli keluarga saya termasuk dengan ketiga-tiga arwah.

“Saya reda dengan apa yang berlaku dan terpaksa tabahkan hati menerima kehilangan mereka,” katanya.


Difahamkan, semua mangsa yang maut menganut Islam sejak tiga tahun lalu dan ini sambutan Ramadan ketiga buat mereka.

“Kejadian itu bukan saja mengorbankan ayah, ibu dan adik saya malah turut mengorbankan kakak ipar saya, Yusnizan Yusof, 22.

Ak amik berita ni dari Metro Online.. ala.. sangat kesian.. Kene kuat semangat.. Moga roh mereka dicucuri rahmat.. Amin..


So, tu jer la cayang.. ^_^

New Header

Wee.. Olla...

Haha.. Lawak kan? orang da lame ade header ak bru ade.. kesian btol kat blogger ketinggalan ni (aku la)..
Tapi takper yang penting header tu ak buat sendiri.. Dari pg kut buat baru sp.. cet tak bk tpu bln pose.. dari tghri da.. Walupun tak la hebat mcm blogger2 otai tu tp ok la.. Nanti boleh buat lg kan... hehe...


Inilah hasilnyer.. macam tak nampak kat atas kan? hehe


Choc_Strawberry header.. wahaha

Owh.. sempat lagi tak nak wish SELAMAT BERPUASA kepada umat Islam kat Malaysia. Da lmbt lg kan? Tp boleh la.. Selamat beramal semua.. hari ni ade request dr anak bongsu akak ak, Elisa soh ak buat Macaroni Bakar.. Hehe.. So, pasni kene buat la nasib baik senang n sume brng da ade.. Klu tak tarik muke plak die nt.. hehe


Macaroni Bakar (fr google image)
Ok la mama da bising nak g beli lauk.. Nanti ak upload my version of Macaroni Bakar.. Hehe


So, tu jer la cayang ^_^


There was an error in this gadget