I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 9 August 2011

Macaroni Bakar

Wee.. Olla...

Salam Ramdhan semua,

As per my promise, i will share photo of macaroni bakar yang ak buat semalam sebelum tido lagi.. hehe

Taraa...

Tak boleh nak amik gamba penuh sbb awal2 da kne kidnap ng cik elisa


Byk cheese letak as requested by cik elisa.. hehe
Kalau nak cuba senang jer.. Bahan2 seperti di bawah yer:


Tuna n sosej tu bahan tambahan aku sendiri.. hehe

Cara-cara:

Tumis bawang putih bersama daging kisar and tuna and cendawan butang.
Masukkan macaroni yang telah direbus. Kacau sebentar and tutup api.
Kemudian masukkan 6 biji telur tersebut and gaul rata.
Letakkan ke dalam dulang yang telah disapu mentega.
Taburkan macaroni cheese + sosej + mayonese + cili sos.
Bakar pada suhu 120 darjah untuk 45-60 min.. Done

Senang tak? Selamat mencuba...

Bawah ni plak Mee Sup yang ak masak buat berbuka semalam.. Menarik tak? Rasa macam tak cukup..

Mee Sup
Tu la sajer kali ini.. sementara ak rajin boleh la.. Dtg malas nanti susah la plak nak masak.. hehe

So, tu jer cayang..
Luv Me ^_^

7 comments:

'afiAfia said...

tiba2 rasa tringin sgt nk makan macaroni nieeeeeeeeeee....alaaaa..hehehe:)

Noor Fatin Nadia Ismail said...

sedaappppnyaa.. lapaq da ni..^^

Choc_Strawberry said...

takper ader resepi nanti leh wat sdr.. cuba la.. snng jer...

Maicher said...

nampak sedap !

erm nak tanye.
kuantiti nya banyak mana eh?
maksud saya, se'packet' macaroni tu untuk setin tuna? dan lain-lain.

kalau dah jwb buzz kat shoutbox saya eh.

:)

thanks^^

ChocStrawberries said...

maicher: selalu skli buat gne stgh packet jer macaroni tu.. n tuna tu ikut suka jer.. klau suke just letak byk2..

Maicher said...

ouhh. okok.

terima kasih yea^^

:)

ctk said...

ya allah..terliur plak tgk makaroni neh...nk try buat lah :D

There was an error in this gadget