I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 March 2011

Putra Aiman on air kat pagi@era with Aznil

Assalamualaikum,

At mengikut jam ak 1.07am nie ak dpt idea nak menulis about my cute nephew Putra Aiman or lebih dikenali dgn gelaran "aiman the ultraman". He is among my cutest anak buah but all of them are cute. Tapi die sorang ni pelik sikit i mean die nyer kepetahan bercakap really unbelievable. Kalau stay ngan die korang akan kene melayan segala pertanyaan die the whole day. Aku pon kdng2 tak larat nak layan.. Fuhh.. kering air liur beb..

 
Saya la aiman yang comel, ngade, peramah, suke merepek, obses dgn ultraman dan suke watch kartun.

   Actually ak nak cite tentang cmne die leh on air @ era yesterday moning.. It started after aku dengar cayang die nye segment@era with pak nil every day mase dlm kete. So, i decided to register la one of my nephew nie yang amatla talented bab2 bercakap and merapu ni. Ingat takde la p.nil nk call.. tup..tup.. akak aku (mama aiman) kecoh yg p.nil da call..
   So, after that day bermulala penantian kami untuk mndgr celoteh budak kecik nie kat era.. 3 days later means yesterday(30 mar 2011) keluar.. ape lagi terpekik terlolong la mama aiman nie mcm kne histeria.. hehe takla tp excited giler la termasuk la aku.. Tapi ak still control cun la ala2 kim kardashian.. (tibe2 kan) lantak la..

   Nak upload rakaman suare die on air ritu tp takleh.. So, mungkin next time or dengar la sendiri kat era.fm or at his mama nyer fb cik mas ab rahman.

So, sekian la for this time.. Next time i tulis lagi.. Luv me..^_^


Saturday, 26 March 2011

Aktiviti hujung miggu

Good day,

Since this is my blog so, takpela aku nak upload and story everything in it kan? So, below are all activities my family and i been doing on the weekend..

1)Went to East Cost Mall for movie..

But i didnt follow coz i have to work late that day.. busy la katakan..But ak sempat la join my family dinner at mcD kat teluk cempedak.. Happening...

2)The next day we go to Mesra Mall, Kemasik and layan boling.. 

Habis semua anak beranak aku la main boling.. hehe.. Walaupun tak la terer main boling and baling pon asyik msuk longkang jer ktrang confident jer.. and gaye msti lebih.. wakaka..

 Picture di atas adalah lebih kpd menunjukkan betape bz mereka melayan anak2 daripada bermain boling.. hehe (lawak2)

3) Dinner at Pappardelle Cafe

Pappardelle Cafe ini adalah cafe yang sangat menarik dan makananyer pon sedap.. hehe (promote nih) sila la datang beramai-ramai makan di sini.. Antara makanan yang aku gemari di sini adalah... spageti prawn olio, carbonara, beef burger, lasagna and etc.. mcm sumer sdp la.. yang paling aku rekomen adalah pizanyer yang aku rase piza hut pon kalah.. tapi taktaula.. selera orang lain2 kan? so below are picture yang sempat aku rakam just using my nokia c6 aku ni..
                                 Gamba kanda tercinta yang berbaju ijau pon aku tak luper.. hehe..

4) Dating & Shopping

This is wat my ucuk & i doing today.. He fetch me at about 9.30 and breakfast at mcD TC again which barisan sangat..... panjang and we have to wait n beratur kira2 dlm 40 mins gak la.. lenguh kaki.. apela yang merasuk rakyat kuantan ini hingga membawa mereka semua ke mcD.. Tp oleh kerana aku pon mengidam mau mkn bf di mcD tersbut kami pon menjoin mereka beratur.. haha.. cian kami..


Gamba rakyat kuantan yang mengidamkan breakfast mcD. (sebenarnya krn mrk ade kupon bf free tu la.. ceh..tak adil)

So, lets smbng cite dating aku wit my beloved bf.. then kami pergi melayan "Big momma. Like father like son" movie at ECM.. best gak la citer ni utuk gelikan ketiak kami.. hehe.. After thet bermulala upacara mengpokaikan diri iaitu shopping... di bawah ini adalah hasilnyer..

                                                Tadaaa....
                                     isinyer akan diketahui pada bulan 6 nanti.. nak tau kenape? tunggu......

Lastly kami telah memenuhkan perut kami di noodle station.. Aku telah mengorder nasi goreng tom yam and mango juice dan die mencoba menu terbaru di situ iaitu nasi ayam ala jepun wit iced lemon tea yang tak best sangat2.. Rugi2... Best lagi pappardelle.. sila la cuba di sane  yer.. promote.. haha
                                        Conclusion for our date this time.. suke.. hepy & ku bahagia.. lalala
   
Ok la.. itu sajer la kot for this time.. tata tuk diri sendiri.. nite.. ^_^

Thursday, 24 March 2011

mc lagi

today is friday, ak berada di rumah melayan perasaan sambil mengintai kerja kosong.. Bkn la krn ak tgh mengangur tapi kerana ak tak suke berada di situ.. hehe.. Akak n her children da ke kuantan dan adikku telah ke library utk menyiapkan thesisnye.. ak telah meng mc kan diri kerana tekanan perasaan.. haha.. no la.. sbb bse la pempuan.. da 2 minggu berturut ak telah mc pd hari jumaat.. if bos ak tau.. masak ni.. hpefully die tak taw la kan..

So, kerana diri yang bosan ak ingin berkongsi gambar ape ak tak taw tp ia berkaitan dgn air-cond kereta ku yang tak pernah diservice slma 7 taun ak menggunakanya.. haha..


                                              terkezut!!!!!


Hal ini berlaku semasa adik ak meminjam kereta itu utuk ke seremban and die bersama ibu dan akak ak terpaksa berpanas disebabkan oleh air-cond yang tidak berfungsi dari ktn ke seremban.. hehe sowy yer.. too bz la nk check everything pasal kete..(padahal taktaw pon nk cek cane). Oleh itu ak telah menservice kereta ku yang tercinta itu dan we live happily ever after.. cis poyo plak.. haha

keinginan yang melampau

Hai there,

So, now i got my own blog.. after selalu baca blog orang akhirnya aku tekad untuk create my own blog.. hehe.. tak ksh la ade follower ke tak.. at lease i have a place to express myself.. hehe.. hopefully it will last.. Tadi baru check out blog fatin liyana yang cute sgt tuh.. huhu.. sgt2 comel.. boleh cite everything and share everything.. so, she is like my inspiration in creating this blog la.. but 1st time i read her blog terus tertawan la.. And orang yang sllu galakkan ak tulis blog ni ialah my adeq yang ske sgt check out blog org and soh ak bc.. ak plak yang taleh tgk bende2 yang menarik, colorful and cite yg best.. So, terciptala blog ini kerana keinginan yang melampau.. hehe
There was an error in this gadget