I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 30 November 2013

Babymoon - Bukit Tinggi

Wee.. Olla..

Assalamualikum,

Ok.. Nie last dah update pasal Babymoon.. Banyak lagi aktiviti baby nak update dalam blog nie.. Yang paling best mase g shopping barang Baby dekat Maternity & Children Expo.. huhu.. Sabar nanti update.. For now layan dulu gmbar dekat Colmar Tropicale & Japanese Tea House nie..









Gambar kat atas nie semua dekat Colmar Tropicale.. Kat sini ader kedai makan banyak tapi semua mahal and kene be careful sbb ader yang tak halal.. Tapi kalau datang honeymoon memang sesuai sangat la tempat nie.. Romantik giler.. hujan plak tuh.. Best sangat.. Feeling2 kat oversea plak.. sukerrrr sangat.. Thanks hubby bawak g sini..

Ok meh layan gambar dekat Japanese Tea Village Plak.. Nie Kami pegi esoknyer sebelom check out.. Tempat die pon tak jauh mane tapi kene menapak sikit naik atas tuh.. huhu nasib baik berbaloi.. Jom layan,,






Kami sewa baju Jepun nie RM20 sepasang.. hehe sekali-sekala kan.. So, posing-posing nie kalau takder orang ketiga nak amik gambar ader mak cik and budak pempuan yang jaga rumah Jepun nie tolong amikkan gambar.. Nasib baik.. Tapi rase berbaloi sewa baju nih.. Sukerrr...

Ok lah.. Sampi sini sajerla kembara kami buat kali nieh.. Nak cerita pasal baby plak pas nie.. huhu.. Asyik mama n papa baby jerk kan..

Untill next entry.. Tata ^_^

Babymoon - Berjaya Hills Golf & Country Club

Wee... Olla...

Assalamualikum,

Ok.. Hari nie nak smbung citer pasal Babymoon.. Means that kami and our baby in making.. Ok dipendekkan cerita kami pergi jalan-jalan ikea n etc then we decided to stop by at Berjaya Hills or Bukit Tinggi on the way home..

Mase nak naik tu takla kami macam teruja sangat sebab jalan mendaki tu takla menarik or nampak nyaman macam naik pergi genting.. So, kami stay dekat Berjaya Hills Golf & Country Club sbb Colmar Palmar cost about >350-400 ringgit per nite which menyimpang dari cuti budget kami.Jom layan gambar di Hotel nie..



                  

    



Bilik nie cukup lengkap ade bathtub semua.. And view pon cantik.. Of coz tak secantik Colmar Palmar tapi ok la sebab nak g Colmar Palmar pon dalam 5-10 minit jer.. hehe And 1 lagi die bagi entrance voucer to Colmar Tropicale which included Japanese Tea House and Botanical Garden.. WEeeee.. Love it..


Ok, nie dah time check out tapi will continue share picture on next entry mase kami feeling2x pakai baju jepun dekat JTH and feeling bercuti dekat oversea di Colmar Tropicale.. hehe

Untill next entry.. Tata ^_^




Saturday, 16 November 2013

Makan!!!!!!!

Wee.. Olla..

Assalamualikum, wahh.. what a beautiful morning.. Hujan plak hari nie.. 

Ok, takder aper nak citer just nak share picture mase g shopping-shopping dekat the curve and sunway pyramid.. 

Penat sangat time nie.. No idea dah nak makan..banyak sangat pilihan tempat makan.. so, decide makan dekat Food court jer.. Boleh la kan.. 




Ok, Yang nie dekat sunway pyramid Fullhouse Restorant.. Wahh,, Ini macam boutique restoran.. Tempat die cute ala-ala korea gitu.. Tengok jer terus ajak en Hubby makan sini.. Hehe.. Dier gelak jer ng gelagat Wifey die yang childish nie walaupon da nak jadi mummy kan.. hahaha..



Appertizer.. Baked Oyster with cheese.. nyumm..nyum..
Mixed Seafood with orange sauce

This is the next day.. makan punyer la syok sampi tertinggal shopping bag dekat Fullhouse tadi.. So, call tanye and next day datang ambik and lunch dekat Manhattan Fish Market.. Tapi nie memang my favourite place makan sebab sedap and banyak and seafood segar.. Dap..dap..





Pose sikit.. hehe
Ok.. Tu jer.. Cerita pasal makan.. Pas ni kita cerita pasal Babymoon.. hehe.. Baru betul cerita kan..

Until next entry.. Tata ^_^

Sunday, 10 November 2013

Shopping Time

Wee.. Olla..

Assalamualaikum,

Ok.. Dah siap semua baru boleh menulis dengan tenang.. Hehe.. Oh yer sambungan dari entry yang lepas.. Hari Sabtu pagi kami pon dengan awalnya bergerak ke IKEA.. Ingat nak beli almari untuk Baby tapi Hubby cakap tak muat plak nak letak dalam kereta Persona dia sebab almari yang kita pilih panjang sangat.. Bukan ape.. I prefer something yang boleh pakai lame and.. boleh gantung baju.. So, less baju yang perlu dilipat.. Tak ke cantik kalau romper and jumper baby tu tergantung banyak-banyak kan.. Cute sangat.. Padahal alasan malas lipat baju..

Breakfast kat ikea.. Tapi Ikea meatball lom siap lagi time nie.. Kul 10 pg baru ade.. kecewa.. uhuk..uhuk..


Muke sembab bangun pagi.. haha.. 

Just to show how long we have to q at 9am in the morning.. huhu..


Ok, lets get back to the story.. Kami sampi kat IKEA at about 9 pagi.. Sajer datang awal so that takla susah nak cari parking dan boleh breakfast sekali.. hehe.. Ok la mai kita layan gambar hasil tangkapan di IKEA...

Tengok aper tuh? hehe.. Ni amik gambar untuk buat contoh nak cat bilik baby nanti.. Cantik tak color ni?
Nie quilt cover yang tak masuk dalam budget.. Tapi sebab cantik sangat and i so into yellow now boleh la.. Comel sangat
Other stuff.. 

 Ok.. Ader satu lagi langsir untuk bilik baby tapi.. takder gambar pulak.. Tapi langsir ni special sebab mummy die jahit sendiri taw.. Kami beli kain kat ikea jugak sebab murah and cantik sangat..

Ok.. After that kami jenjalan plak kat The Curve.. Nanti la plak citer pasal tuh.. Tak solat asar lagi.. Nanti sambung.. hehe..

Untill next entry.. Tata.. ^_^


Saturday, 9 November 2013

Tune Hotel Damansara

Wee.. Olla..

Assalamualaikum,

Hye.. Wahh hari nie banyak kerja sikit.. Baru balik klinik gigi.. Sekarang tiap-tiap bulan pergi cek gigi.. Itu yang nak puji pasal klinik kerajaan.. Diorang memang ambik berat sangat pasal wanita yang hamil.. Katanya boleh sebabkan baby lahir tak cukup bulan dan berpenyakit kalau ibu ade maslah gigi.. Since percuma and diorang sanggup bagi appoinment hari ahad which kita cuti kan.. Ok jer.. 



Ok,lets go back to cerita asal tadi. Hari tu cuti Deepavali hari sabtu kan so, my company bagi cuti hari Jumaat and tambah dengan Awal Muharam hari Selasa dan dimurahkan rezeki lagi dari Allah Pahang bagi cuti peristiwa sempena Pahang Masuk Final Piala Malaysia pulak.. Alhamdulillah.. HoHoHo.. Kita nie ape lagi dan-dan plan percutian budget dengan En Hubby..Kebetulan Hubby memang nak gi PJ baiki kereta..Then kita boleh pegi shopping kat ikea.. wahaha..

So, start la percutian kami bermula hari Jumaat.. Hubby pegi baiki kereta dulu sampi petang jugak la.. So, sbb dah lewat kami pon decide nak check in jer and rehat-rehat kat hotel jer.. Kita duduk Tune Hotel Hotel Damansara jer.. Mula-mula geram jugak kat Hubby sebab booked Tune Hotel sebab tgk review macam tak best jer.. Tapi bila sampi puas hati gak la for tido jer kan.. Jom kita layan gamba sikit..

Tune Hotel dekat 3A & 5 MainTower, Sunsuria Avenue, Kota Damansara
Nie pintu bilik air jer.. haha sajer la nak tunjuk
Nie katil die.. Bilik kecik jer tapi nice and comfortable.. Tak boleh ambik gamba penuh sebab ade org encem duk atas katil tuh.. hehe
TV + A/C + Wired internet + Towel + Toiletries kene tambah RM72.00 jer

Ade side table yang boleh bukak tutup nie jer for more space kut.. Tapi no coffee..Tea or kettle k.. 
Tapi for kami yang just balik hotel at nite time its really worth and affordable sangat.. So, untuk bilik for 2 nites just RM156.88.. Berbaloi-baloi...

Ok..So, tomorrow early in the morning kami berangkat la ke IKEA .. tapi kita smbung next entry plak k.. Nak g masak timun masak lemak kuning.. teringin plak nak makan.. hari tu makan kat rumah mertua tak puas.. Nanti kita share gambar kalau jadi k..

Until next entry.. Tata.. ^_^
There was an error in this gadget