I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 21 October 2011

Advance Makeup with Dya Romantika & Photoshoot with Annas Easkey

Wee.. olla,

Happy friday evening and assalamualaikum all,

Today i would like to share dengan korang semua yang aku dah join this event.. Kebetulan adik aku konvo kat uitm shah alam on this 24th Oct, and this class will be held on 23rd Oct. Lucky me.

Aku actually sangat adore kat photographer, Annas Easkey ni. Selalu gak lepak kat blog beliau sebab suke usha hasil kerja beliau. Then terjumpe la entry ni. Since i love both photography and make-up bagai ni, i have decided to join this class. Gumbira tak terkira sebab selain leh belajar make-up dengan Dya-Dya Romantika beauty consultant ni ade sesi personal photoshoot dengan annas easkey. Wallah.. its perfect.

Dya reply email aku cakap yang die terharu ade peserta dari kuantan nak join. Aku lagi terharu leh join.. Wee.. sambil lompat meroyan.. hehe..

Nie aku share iklan yang Dya yang cun ni post kat blog beliau. 


Advance Makeup with Dya Romantika & Photoshoot with Annas Easkey



Thursday, 13 October 2011

Atuk ku nak kawin.. hehe

Wee,, Olla..

Hehe.. terkezut tak atukku yang berumo 70 taun nak kawin.. lalala.. hehe
Actually nenek aku meninggal last year and before that my grandpa n grandma ni mcm sweet couple which tak penah berpisah.. So, everything about my atuk was handled by my nenek.. Selepas nenek da pegi atuk mcm sgt sunyi and kesian.. Dia kind of hubby which selalu duk umah, mkn mknan yang wifey msk.. So, since that sumer da bertukar.. Tiada lagi nasi dagang yang paling best hari raya.. Sedih taw... 

So, kami telah mencari pengganti untuk atuk kami yang tersayang so that die tak kesunyian lagi.. Tadi pegi merisik bersama keluarga yang lain.. Insyaallah majlis akan berlangsung sebelum raya haji.

Moga nenek baru kami sangat baik n suka masak mcm late nenek.. Atuk da nak kawin 2nd time aku ble lagi nie.. tak sbr plak.. haha

Gambarku tunang..


Monday, 10 October 2011

Jalan-Jalan Cari Lemang ^_^

Wee.. Olla,


Hi all, Da lame tak buat entry.. So, semalam spend time with my encik ucuk a.k.a my fiance.. lalala..
Gambar atas ni biase la nak kuar with orang special kene pakai cantik2 (cantik la sgt) then amik gamba tgk ok tak.. haha (pasan sorang lantak la)

Lepak kat roti boy buat mcm studio fotoshoot plak.. hahaha.. Buat muke taktaw jer orang tgk kami duk snap2 gambo.. Guna enpon jer pon... Tak kisah la.. hehe



We in Love.. meluat tak? hahaha


Tu jer la.. Spend time and luahkan perasaan sedih kat my fiance.. huhu.. Now i have courage and more spirit to start my life path yang berliku-liku (cewah).. ^_^

Then odw home kami berhenti beli lemang di kijal..



That's all la yunk.. kilat plak..
papai  ^_^

Wednesday, 5 October 2011

SEGMENT JUST GOOGLE IT-AZURIN RAMLI

Wee.. Olla..

Malam ni aku nak join this segment by azurin ramli.. Aku nak join coz it simple, and bcoz i feel like posting something tonite.. Kamu semua pon leh join sebab ianye senang sesangat.. Ok check this out k,,

Klik gambar untuk ke blog penaja k..

hadiah ?
# TOPUP 3orang entry yang paling BEST & KREATIF
(kalau ramai yg join,aku up lagi bil. pemenang)
# aku FOLLOW blog siapa yg join, tak kesah menang ke kalah
# aku buat bloglist khas untuk segment nie.
# insyallah traffic korang pon boleh naik

SYARAT ?
2. copy banner atas tue,link kan sekali kat entry nie
3. buat entry dengan tajuk SEGMENT JUST GOOGLE IT- AZURIN RAMLI
4.masuk kan SYARAT sekali dalam entry korang tue
5.hantar link entry korang kat komen box aku kat entry nie.

okay,nak buat macam mana segment nie? okay,jap aku bagi contoh kat bawah nie k.contoh ;aku tanya kau suka makan apa? then kau suka makan sushi.haa,kau google lah gambar sushi pastu kau copy paste je.haa, senang je kan? alaa,google dihujung jari.wakaka :p k,nie soalan dia k.pastu korang jawab dengan gambar,,

SOALAN :
1.NICKNAME 
(nickname- nak buat guna software/doodle boleh je a.k.a suka hati)
2.AGE
3. HOBBY (s)
4.I WANT TO BE?
5.I LOVE TO EAT?
6.I WISH I CAN ?

The answer is:

1. My nickname:


2. My Age.. lala da tua plak rse ^_^



3. My Hobby(s) <_>




4. I want to be


5. I love to eat..



6. I wish i can;


Yeay... Done.. Mai kite join ramai2.. meriahkan dunia blogging nie..
 ^_^

Monday, 3 October 2011

High Class Fashion with QOMA's Boutique

Wee.. Olla,

Semalam time tengok-tengok facebook terbaca yang QOMA's Butique telah membuat 1 Contest/Giveaway 
yang sangat awesome which pemenang akan mendapat Cotton Maxi Dress
The contest is sangat-sangat senang.. 
Just buat entry pasal QOMA's Butique and letak at least 
5 gambar tentang QOMA's Butique nie and link kan kat Facebook qoma..

^_^

So, here the entry untuk QOMA's Butique yang vogue..


Entry ni I dedicate khas for QOMA's Butique yang really offer high class and latest fashion. Design and style produk QOMA memang sangat sesuai untuk mereka yang berhijab but still nak nampak bergaya. 
As example the latest product by QOMA ialah 
Maxi Dress and skirt
 (macam Hana Tajima & Yuna pakai ok!) 
Buat ku terkesima..
^_^
Tak caye jom tengok.

AWESOME

OUTSTANDING

STYLO

GORGEOUS

The cardigan ade 2 jenis which korang boleh pilih iaitu yang sampai lutut or sampai kaki. Dua-dua stylo.
The Maxi Dress pulak boleh buat sleeveless or long-sleeve. Custom made lagi.. 
Pasal harga jangan risau, sangat-sangat berpatutan...
Nak? baik cepat sebab macam goreng pisang panas.. HOT..
OMG.. 
teruja tak?

^_^

Wait,,,
That's not all 
^_^
UNBELIEVABLE
 Tudung yang sangat outstanding... Memang tak jumpe kat tempat lain. 
Fatin Suhana lagi jadi model.. Kelas gitu... 
Other than that, baju kemeja, cardigan, eksesori, and luggage pon ade.. 
Conclusion, semua ada & semua lawa gilerrr..



Fuhh.. 
memang tak dapat menahan perasaan ingin shopping kat Butik QOMA ni.. 
So, jom la ramai-ramai tengok ape lagi ada kat Butik QOMA ni.. 
Just click kat bawah ni ok..





^_^



Hope dapat Cotton Maxi Dress tu..
Sape yang nak jugak leh join contest by QOMA's Butique ni.
Senang jer..
Buat entry pasal QOMA's Butique..
Done
^_^

Tentang Kiamat


SEdang aku berblog walking tadi i found 1 entry yang menarik perhatian ku dan memberi kesedaran kat diriku.. marila kongsikan bersama tanda-tanda kiamat yang aku curi dr blog Kyna LoVeTTa nie..

1.Sembahyang diabaikan (diringan-ringankan).
2.Keinginan nafsu 
syahwat digalakkan dan berleluasa disebarkan melalui iklan, buku, gambar, risalah,atau filem.
3.Penjenayah menjadi pemimpin dan kebanyakannya jahil mengenai agama dan banyak memberi fatwa yang menyesatkan pengikutnya.
4.Perkara benar menjadi salah dan salah menjadi benar. Sukar untuk membezakan perkara halal dan haram kerana yang haram dianggap halal serta sebaliknya.
5.Berbohong menjadi satu keperluan dalam hidup dan menganggap jika tidak berbohong sukar untuk hidup senang.
6.Membayar zakat (harta, perniagaan dan pendapatan) dianggap beban.
7.Orang yang hidup mengikut kehendak agama ditindas dan hati mereka sentiasa merintih kerana maksiat berleluasa tetapi mereka tidak mampu mencegahnya.
8.Turun hujan di luar musimnya dan hujan tidak memberi keuntungan kepada makhluk di muka bumi.
9.Fenomena lelaki berkahwin dengan lelaki (homoseksual) dan perempuan berkeinginan kepada perempuan (lesbian) semakin menjadi-jadi.
10. Perempuan menguasai lelaki dengan memakai ubat guna-guna, sihir dan amalan syaitan lain.
11. Anak-anak mengingkari dan menderhaka ibu bapa (ibu bapa menjadi kuli dan anak menjadi tuan).
12. Kawan baik dilayan dengan kasar, manakala musuh diberi layanan baik. Kawan disangka lawan dan musuh dianggap sahabat serta memusuhi orang yang mengajak berbuat kebaikan.
13. Dosa dipandang ringan malah bangga melakukannya seperti zina, minum arak, bergaul bebas antara lelaki dan perempuan, meninggalkan sembahyang, mendedahkan aurat dan berjudi.
14. Masjid dihias indah tetapi kosong, terpulau, berkunci dan banyak berlaku kecurian barang masjid yang berharga.
15. Ramai yang sembahyang tetapi munafik dan berpura-pura. Di dalam sembahyang berjanji akan mengikut suruhan Allah tetapi di luar sembahyang melanggar perintahNya,
16. Akan datang golongan manusia dari Barat menguasai mereka yang lemah (iman) dan ramai terpengaruh dengannya seperti mengikut cara mereka berpakaian, bergaul dan suka berpesta.
17. Al-Quran dicetak dengan indah tetapi hanya dijadikan perhiasan dan jarang dibaca serta diamalkan kehendaknya.
18. Amalan riba berleluasa hingga orang alim pun terjebak sama
.
19. Darah manusia tidak berharga, sering berlaku pembunuhan, peperangan dan jenayah.
20. Penganut Islam tidak mahu mengamalkan suruhan agama dan tidak mahu membela serta menyebarkannya.
21. Akan bertambah banyak penyanyi wanita (wanita yang tidak beriman adalah senjata syaitan yang baik).
22. Ramai orang kaya pergi umrah dan haji dengan tujuan melancong, yang sederhana pergi untuk berniaga dan yang miskin bermaksud meminta sedekah.

Camne? terase ker? marila kite same-same berubah kawan-kawan...
There was an error in this gadget