I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 26 October 2012

salam aidiladha

Wee..olla 

Assalamualaikum, salam aidiladha..alhamdulillah kpd yg buat ibadah  korban ..Semoga dimurahkan rezeki dan  dirahmati  Allah ..amin .. hehe.. 

It's a very grateful day which we as one family can gathered again together with my beloved husband.. what a blissful day.. thanks to Allah ..

Ok.. saje  nak  share gamba  me with my hubby yg cubby  ni..





Ok,saje pose pasan cute citu wlaupun berbackgroundkan bilik anak sedara ku  yg cantik  sgt tuh ..selamat hari raya semua.

Tu jer  yep
^_^

Tuesday, 23 October 2012

Wordless Wednesday




Tu jer cayang
Luv me
^_^

Sunday, 14 October 2012

Pre-Wedding wEE

Wee.. Olla...

Hai, hehe harini baru boleh nak bekarya sebab ade broadband pinjam akak ipar punyer.. hmm.. maklumla baru pindah umah and everything still in progress so malas nak menambah monthly commitment selagi umah tak penuh.. kononnyer la..

Well, actually nak share gambar pre wedding sebelum kawin ritu.. da nama pon pre wedding sah2 la sebelom kahwin.. perlu ke nak bagitaw.. (sesengal sebab bangun tido and tak mandi lagi) hehe.. Takper coz en somi belom balik.. busuk sikit takpela kan.. haha..

Walaupon blog aku nie da kucar kacir tak menentu url nye ak tetap nak update my choc_ strawberry ni sebab da lame tak bercerita or get a chance to story kat my blog.. bz katenyer.. wahaha..

Takperla.. semalam da intro.. hari nie kite layan gambar pre wedding dulu.. Then boleh layan gamba wedding kitorang yang comel lote tu (haha pasan plak)... Jom layan..


sekitar persiapan

 
Terukir di bintang


 
merenung masa depan
Ok tak? idea ade tp time tak cukup time tuh.. huhu.. Tapi nak berterima kasih kat syanaz and Que kerana sudi menjadi photographer kami.. terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu..lalala..eh terjiwang plak..Until next entry...
 
 
Tu jer sayang..
Luv me
^_^
 


Yeay... Da kahwin

Wee.. Olla,

First of all Assalamualaikum for all muslims and hai for non muslims..
Anyway i just want to story about what happen since 3 months I've been my cyuk's wife.. hooray..hooray..

I didn't imagine that life as a wife this great.. See how happy i am now.. anyway now we already moved to our own house, i meant we rent the house but apparently it's ours for time been.. We have nothing but bedroom set.. a television and a coffee table which i used to put the tv.. huhu.. we want to start with crawling until we can run.. I mean start with no help by other people... yes we can.. hehe poyo tak? Tapi kalau ader nak bagi set meja makan ke.. set sofa ke.. kami terima.. haha

Ok, thats all for warming up my little fingers yang da keras and otak yang da membeku sehingga negative degree.. Will be seeing u again my chocstrawberies.. 

Tu jer sayang..
Luv me
^_^


Tuesday, 22 May 2012

Kerja Kahwin 07.07.12

Wee.. Olla,

Hi kawan-kawan,just nak pdate on the wedding preparation nad how excited i am.. Kite telah membuat satu kertas kerja yang bertajuk Kerja Kahwin Hafizah & Nazmi.. Hehe..  Ape yang ade dalam nie adalah list which yang penting dan yang paling best ialah ianye bergambar.. Best tak? Nak tgk tak rupe die? taraaa...


Kerja Kahwin
07.07.2012
Hafizah
&
Nazmi

 Bedroom Deco



 Kite prefer bedroom yang deco die sangat simple and cute macam nie.. cute tak kawan2? Gamba nie da lupe ambik kat mane. So, klu tuan die tertengok mntak ampun..

Solemnization Dais

 

Ok, nie adalah pelamin nikah yang kite idamkan.. Tapi nak cuba buat sendiri sebab nikah nanti kat dalam rumah. So, tak boleh la nak guna pelamin sanding.. Doakan kite berjaya buat pelamin ni eh.. Tq

 Reception Dais


 Jeng..jeng..jeng... Ini adalah pelamin sanding kite.. tapi look alike je la.. Sebab pelamin kite tu amik dalam majalah pengantin..So, cari dalam google takde.. Tapi ala-ala macam nie la.. cute tak? Ala-ala english la konon.. hehe..

So, Thats all for tonite.. Banyak lagi page tapi kite share sikit2 la baru surprise.. hehe..Ape pendapat korang? Macam la ade yang tengok.. Da la blog da lame tak update... 

Ok la tu jer.. Nite..Nite..

Friday, 13 April 2012

Shopping Hantaran @ Johor Premium Outlet

Wee.. Olla..

Hye, this is my 2nd post today... Nak share saat2 indah mase kami pegi shopping hantaran kat JPO bulan Feb hari tu.. Just the two of us.. Actually kami pegi balik hari sebab jimat.. Malas la nak pegi sewa hotel. Nak kene sewa 2 pulak tu.. membazir kan? So, nanti la kita pegi mane2 lepas kawin.. Senang sewa 1 bilik jer.. jimat..

So, kami bertolak pukul 7 pagi and memang tak sempat nak g tempat lain.. Spend the whole day kat situ searching for barang-barang hantaran.. Nie ade gamba yang kami sempat snap kat c2.. Gamba lain kat fon Mr fiancee.. huhu.. lupe nak bluetooth.






Mase nie muke sangat teruk.. Taktaw la kenape.. mgkn sangat stress sebab kawin nie kut... huhu.. Nasib baik da beransur pulih.. but ape yang sweet dan terharu my fiancee still puji kite cantik... Saaaayang B..

Tu je la..
^_^
tata 

You are the number one for me

Wee.. olla..

Hye my strawberies and my readers if any.. haha.. lame sangat neglected this blog.. too bz doing wedding preparation.. Oh ya.. a lot to share with U actually. Ape lagi.. how i made my wedding preparation la.. 



Sekarang sangat serabut with a lot of things.. kepala rase nak pecah... Rumah blum siap cat lagi.. Tilam belum beli sbb bilik belom siap cat.. huhu.. malas nak serabutkan ruang.. will update on the preparation later.. But i already bought the hantaran and baju untuk bonda siblings and my my flower girls & boys.. hehe 


I also already decide on what kind of door gift to give to my guess. But tak beli lagi sbb takde tempat nak letak. 

Not forget my hantaran to him.. already decide on what theme and color to use.. Tapi tak beli lagi sbb takde mase lagi nak pegi and still surveying place to buy mane taw ade tempat yang lagi murah.. hehe budget la katakan... 

Lastly the cake.. This is the most easy decision i can make.. Banyak gambar kat internet boleh jadikan reference. hehe.. contoh kat bawah nie..


Ok la.. tu jer.. takde ape da nak tulis.. Nanti kite update lagi. Lalala

Lastly, Thats all for today,
tata
^_^

Tuesday, 27 March 2012

Miss me

wee..olla,

Malam nie feel a bit lonely.. dont know why.. just want to talk to someone who never critic whatever i wanted to say.. nasib bk ade my chocstrawberies. miss u so much dear. 

my future hubby pg joging kerana ingin mnguruskan badan sebelom tarikh keramat tujuh.tujuh.12.. hope he can achieved his dream to have a flat tummy. amin...

Tadi watch yuna at astro ria. Sangat suke tgk die.. adore her so much.. how can she become like that.. She look so brilliant and successful. 
image from google
thats all nk mngarut malam  nie..
thats all
^_^
nite

Thursday, 19 January 2012

Thursday Thrill Give Away by Kertas Cantik

Wee.. Olla..



Hai dearist B2B and kawan2.. Hari nie cuti and as usual what i did was survey for anything for my wedding.. I always berangan wanted to have simple brown paper bag for doorgift untuk my wedding nanti. and guess what i found this blog Kertas Cantik and surprise lagi ader give away from them. Tuhan seperti mendengar doa ku.. hehe

Kertas Cantik ialah sebuah blog yang menjual pelbagai jenis dan bentuk kertas yang cantik-cantik. Diulangi yang cantik-cantik only ok.. Tag yang cute and boleh customize mengikut citarasa sendiri. Yang paling penting die ade jual Doilies Brown Paper Bag yang sangat cute seperti yang aku bayangkan selama nie.. Tak caye cube tengok betape cutenyeeeer mereka di bawah:


Why i want them so much on my wedding ialah kerana:
<<They are sooooo affordable>> 
<<They are sooooo beautiful>> 
<<They are sooooo cheap>> 
<<They are sooooo cute>> 
<<They are sooooo comel>> 
<<They are sooooo gorgeous>> 
<<They are sooooo hansome>> 
<<They are sooooo simple>>  
<<They are sooooo stylo>> 
<<They are sooooo unbelievable>> 
<<They are sooooo unique>> 
<<They are sooooo up to date>> 
And because i want them sooooo much

For summarization, Kertas Cantik is where your imagination come to reality. Believe me.. check out their blog  sini.

Tu jer cayang
Luv me
^_^

DIY hantaran tunang - Me to Him

Wee.. Olla..

Hai all, rindu kat my chocstrawberies. hehe.. Lame giler tak update entry.. Janji nk upload gamba hantaran pon da berkurun.. da basi pon.. hehe.. Ok la mase tunang hari tu kami buat 5 balas 7 jer.. So, kite bg die 7.. Semua hantaran nie dideco oleh my sis tp idea from me.. 

Actually kite nak buat sendiri tapi kepala tak tenang tak boleh nak buat. So, kite transfer idea to my sis n lil' sis and tadaa... They know exactly what i want. Simple but nice. From me to him theme color is black & green but i added bunga color pink ckt2 because its my fav color. It turn out very nice.. I adore them.. Macam sayang nak kasi hari tu.. Tapi tetap kasi dengan ikhlas.



Mari kite tengok lebih dekat and fyi bunga yang kite guna tu bkn fresh flower tapi nampak sangat real sume orang sentuh sebab tak pasti asli or tak.. Cantik sangat.. Tapi mahal sebab tu letak cikit jer.. Kalau nak beli dari SSF ok.. 

Green Apple

Towel

Chocolate & biscuit from famos amos

Kain Pelikat

Adidas Shoes

Barang penjagaan diri - Body Shop
Cupcake
Tu ajer kawan2.. Nanti kite update entry pasal hantaran from him to me plak ok.. The theme color is white & Green.. Tunggu...

Tu jer cayang.
Luv me
^_^
There was an error in this gadget