I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 30 May 2011

Yang negative..

Wee.. Olla

Hi my choc_strawberry.. Lame rasenyer tak bersua.. haha... hehe malam ni ak sje la nak tulis something yang boring cikit.. Kadang2 bile duk saje2 kiter akan terpikir nyampahnye itu nyampah nyer ini.. So kali ni aku just nak luah isi hati aku.. Maklumla.. ini jer tempat yang ak boleh nak bercerita.. Kalau aku bagitaw orang nanti kecik hati la.. terasa la.. perli la.. padahal just sharing..

Ok la.. biler aku ng orang or kawan aku selalu elakkan orang yang suke cakap besar.. Aku pantang cikit la pasal bende ni.. If ak takde kene mengena ng die ni selalu ak bagi jer sebijik.. Tapi kalau cam orang yang selalu around ak cam kawan kerja ke, sedara ke ak just diam and senyum jer... Dalam hati pon ak senyum gak sebab da taw perangai die gitu.. Biarkan die dalam dunia die sendiri...

Then yang kedua aku tak suke yang suke nyuruh2.. Macam bos plak.. Nak2 kalau menyuruh tengah ak wat kerja sedangkan die tgh goyang kaki.. Rase nak bg penyepak jer.. Or yang tak reti nak guna bahasa tolong.. Cth: weh ambikkan beg aku jap.. Aper la salahnyer kalau cakap, "boleh tak tolong ambikkan beg ak?". Kan sejuk sikit dgr.. Orang pon leh tlng ng ikhlas...

Next yang suke emo tak pasal.. Lagi2 yang biler marah kat bende lain kiter yang jadi mangsa.. Amboiii.. byk cantik muke ko kan nak lepaskan marah kat ak.. Orang macam nie memang ak bagi penampar jer laju2.. Tapi kalau cam ader pape die just silent.. Ak tak kisah sangat.. Setiap orang ader time yang drng rase nak silnt jer kan.. Macam aku la.. hehe..

Pastu yang sangat suker mengumpat.. Semua pasal orang die nak kutuk and tak suker.. Duk kejap2 boleh la aku ng orang camni.. Lame2 aku rse meluat sikit la.. Tapi sbb ak ni jenis hati takde prsn selalu aku buat tak taw jer.. Dgr jer die citer.. Kalau mood nak tambah dosa ak join la skl..haha...

Last one ak mmg tak suke yang suke pas2 citer.. Contoh ak citer kat ko somthing n bitaw jgn btaw org.. Then ko plak g btaw org n ckp jangan btaw orang.. Last2 satu kuantan taw.. Hmm.. memang ak da tak share ape2 da ng ko pastu.. So jangan btaw ak sombong la...hehe

So tu jer yang ak boleh mengarut malam nie... Otak beku giler skrg.. Malas sgt nak menulis.. Tunggu ak rajin2 cari mood ak dating ng ko jer choc_strawberry eh.. hhe..

Tu jer cayang..
Luv me ^_^

Friday, 20 May 2011

Perangai perempuan yang lelaki harus wajib faham!!

Wee.. Olla..



Hi.. hehe harini macam rajin plak menulis.. sebab takder orang kat umah.. just me with my choc_strawberry ku.. Semua orang kuar makan so aku nak makan aper nanti.. Argh.. takper la yang penting bagi aku curahkan perasaan aku kat choc_strawberry dulu..

Ok, hari ni aku just nak share perangai girls yang lelaki harus wajib paham so that you and your partner will live happily ever after.. cewaahh...

First mestila memahami perangai mereka yang suka berubah mood.. Actually you should noticed when this happen because perempuan akan diam bile mereka kecik hati or marah (aku la).. Tapi aku rase most of us camtu kut.. hehe
Kami lebih suker berdiam diri or menjauhkan diri.. so kene la paham yer.. Pandai2 la pujuk.. hehe



Second, kami sangat suker bershopping.. Wee.. i love this so much.. So, jangan la merungut if you need to teman kami bershopping yer kamu.. And tolong la bagi kerja same because if you are special to them, each and every comment from you are count. So sila la bagi komen yang ikhlas yer..



Third, sila la menghormati sahabat mereka jugak.. Kalau kami join kamu dengan kawan kamu kami boleh buat muke manis even we not really into them, kamu pon tolong la buat yang samer.. Boleh kan?...



Forth, tolooooong la jangan membebel banyak sangat.. hate it sooo much.. Tak perlu la nak ulang perkara yang samer banyak kali.. or biler marah bende lain nak kaitkan dengan bende yang lepas.. Really annoying..


Fifth, Yang paling penting if nak tegur something or nak bagi nasihat just use normal tone.. Dont have to yell everytime.. Kami bukan pekak even kami selalu pakai tudung belit-belit..hehe



Hehe.. sajer la share sikit-sikit kan.. Tu jer yang tercapai dek akal ku sekarang.. mungkin banyak lagi tapi tulis panjang2 nanti penat plak nak baca.. hehe.. 

So, tu jer cayang..
Luv me ^_^

Wednesday, 18 May 2011

Kehancuran tahap melampau

Wee.. Olla..



Hi.. hehe macam rase bersalah plak kat blog sendiri sebab diabaikan.. cian dier... Tapi hidup sangat kucar kacir sekarang.. otak rase nak pecah.. banyak bende nak buat but dont really know where to start.. really it sucks..

Argh.. Bulan depan ader dua bende besar might happen in my life.. One is good and one more is really something bad.. I really dissapointed with myself because of this.. I really made a very bad decision.. i should just be more sabar.. I shouldn't follow my heart every time.. But i cannot blame takdir for this.. I hope i will get what i need desperately really2 soon..

Go to work everyday rase macam nak siapkan kerje cepat2 and really malas nak buat extra work and nak balik cepat2.. Otak da tak kat situ da.. Should i just take something like methamphetamine just to calm myself.. woo.. its a big NO No.. Just kidding..lempang diri sendiri laju2..

Lets just share that gud news.. I will engaged with my prince charming really soon.. As soon as tomorrow.. hehe just kidding.. but really soon like next month yang tinggal beberape hari lagi.. Argh ni pon runsing gak.. Aper aku nak buat.. Hantaran aku belom buat lagi.. Harapkan cik yaya,, habiskan minyak kete ader ler.. siang malam jumper kawan.. Adoi.. I need to depend on myself in everything.. Luckily i got u Choc_Strawberry where i can luahkan perasaan..  

Erm.. memang takde mood giler.. Nak tenggelamkan muke kat bantal and tido sampai tahun depan..

So, tu jer cayang..
Luv me ^_^

Tuesday, 10 May 2011

Aktiviti suka suki

Wee.. Olla..

Hujung minggu hari tu aku and my two sisters pegi melaka.. Akak aku ade event aper tah kat saner.. So kami layan la lepak sane sekali.. Lgpon duk hotel free.. Ok la kan? Melaka pon bukan jauh.. Tapi tak sempat la nak g tempat bersejarah.. sebab g 2 hari jer.. hehe padahal tak minat.. So we are gathered even tak cukup 1 seorang lagi akak sulong aku yang busy sesangat ng cafe die.. kami still have fun.. hehe

Ini adalah aktiviti sepanjang hari sebab asyik klik2 jer.. Take picture is a must la.. aku of coz la.. Simpan dalam fon sendiri pastu upload kat blog sendiri sukati la kan? orang lain nak kater pasan pon kat my own blog.. hehe jgn marah ha..

Wit Cik yaya-Adikku yang nerves all the time

Wit Cik Mas- Akakku yang sengal sepanjang hayat..
Melalak even suare memang baik punyer... hehe
Posing kat depan hotel.. Sebab tunggu Cik Mas balik tak balik2.. isk..
Layan anak buahku yang comel nie.. Chicky meal + teddy Mr bean.. Asyk kene paw jer ng Aiman ni.. Botakkk.. 

 










                          


 Selepas sangat gembira kami luper dimana kami parking kereta kat Mahkota Parade.. Boleh? Nasib baik ader abang2 security yang baik.. haha.. sengal tol.. Nasib baik plat pahang.. klu tak wat malu ajer.. heee.. Itula kesengalan kami.. Tiga-tiga samer jer.. 

So, tu jer cayang
Luv me ^_^



8th May 2011

Wee.. Olla..

Wahaha.. Gembira rase hati sebab taktaw aper.. sebenarnye banyak giler aktiviti aku sejak tak update blog nie.. salah satunyer tido, dan yang kedua tido dan yang ketiga tido.. haa banyak sampai tak tercapai jari jemariku untuk menaip kat lappy yang kecik ketuek(maksud:kecik giler) ni.. haha..

Ok la first of all aku nak wish my mom Happy mothers day even da lepas tapi aku sajer nak wish gak dalam blog sebab mak aku bukan baca pon blog.. Aku da wish siap2 la.. Aku bagi cupcake yang comel kat mak aku.. Die cakap "manis giler nak soh aku kene kencing manis ke?".. hehe srry mama.. Ne taw manis.. Anakmu ini bukan suka sangat kek2 nie.. Next time i'll buy u cupcake kurang manis special edition eh.. hehe
pinjam kat google sbb tak ingat amik gamba cupcake mama.. huhu
On the same day as hari ibu jugak adalah anniversary ku bersama encik ucuk ku.. 7th anniversary la u.. hee.. So, kami pergi la spend time together the whole day..Makan, tengok wayang, karaoke, makan lagi.. aku bagi cupcake gak kat die.. and card yang comel macam awek die ni..hehe pasan plak..Die bagi aku aper? Die bagi aku makan banyak2.. isk..isk..

Makan kat rasamas jer sebab tempat lain full.. ciss..
Lagu die tuju untuk aku.. sweet tak? hehe

So, tu jer cayang
Luv me ^_^

Come Back

Wee.. Olla..

Haha.. da lamer sangat rasenyer tak update Choc_Strawberry ni.. huhu... Maklumla bz memanjang dengan aktiviti yang tak munasabah.. haha.. Tak la actually tengah struggle for something else.. Ini soal hidup & shopping.. hehe.. Macam serius tapi macam tak kan? Biase ler aku ni maner penah serius sbb tu Tuhan uji bab tu supaya pandai berdikari sikit.. Asyik duk bawah ketiak mak jer camne nak berdikari.. Takper.. after this i got new azam.. tapi taktaw lagi ape die.. so kne tunggu dulu..

Be happy sokmo
Ok la.. This is just short entry for me to warm up my fingers.. 

Tu jer cayang
Luv me ^_^
There was an error in this gadget