I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 20 May 2011

Perangai perempuan yang lelaki harus wajib faham!!

Wee.. Olla..



Hi.. hehe harini macam rajin plak menulis.. sebab takder orang kat umah.. just me with my choc_strawberry ku.. Semua orang kuar makan so aku nak makan aper nanti.. Argh.. takper la yang penting bagi aku curahkan perasaan aku kat choc_strawberry dulu..

Ok, hari ni aku just nak share perangai girls yang lelaki harus wajib paham so that you and your partner will live happily ever after.. cewaahh...

First mestila memahami perangai mereka yang suka berubah mood.. Actually you should noticed when this happen because perempuan akan diam bile mereka kecik hati or marah (aku la).. Tapi aku rase most of us camtu kut.. hehe
Kami lebih suker berdiam diri or menjauhkan diri.. so kene la paham yer.. Pandai2 la pujuk.. hehe



Second, kami sangat suker bershopping.. Wee.. i love this so much.. So, jangan la merungut if you need to teman kami bershopping yer kamu.. And tolong la bagi kerja same because if you are special to them, each and every comment from you are count. So sila la bagi komen yang ikhlas yer..



Third, sila la menghormati sahabat mereka jugak.. Kalau kami join kamu dengan kawan kamu kami boleh buat muke manis even we not really into them, kamu pon tolong la buat yang samer.. Boleh kan?...



Forth, tolooooong la jangan membebel banyak sangat.. hate it sooo much.. Tak perlu la nak ulang perkara yang samer banyak kali.. or biler marah bende lain nak kaitkan dengan bende yang lepas.. Really annoying..


Fifth, Yang paling penting if nak tegur something or nak bagi nasihat just use normal tone.. Dont have to yell everytime.. Kami bukan pekak even kami selalu pakai tudung belit-belit..hehe



Hehe.. sajer la share sikit-sikit kan.. Tu jer yang tercapai dek akal ku sekarang.. mungkin banyak lagi tapi tulis panjang2 nanti penat plak nak baca.. hehe.. 

So, tu jer cayang..
Luv me ^_^

4 comments:

Munirah said...

kite nk sokong 1,3,4,5! 2 tak sgt, sbb kite tak sue sgt nk shopping sekarang :P

Choc_Strawberry said...

hehe.. boleh jer.. ikut cite rse sendiri.. hehe

rainbOw...raInbow... said...

sy sokong sume..hahah...

Choc_Strawberry said...

rainbow: i like...

There was an error in this gadget