I am

Every detail of my life is what made me who i am

My Love of my life

My Love of my life
07.07.2012

Our Wedding Path

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 2 April 2011

How to stay positive when everything is going wrong..

Assalamualaikum

Waa.. seyes plak tajuk malam ni.. Nie cam motivasi for myself la actually.
I have to accept that every workplace has its own downside such as dirty politics, ANNOYING COLLEAGUE, ineffficient systems and INSENSITIVE BOSSES.
Though its understandable to feel stuck and unhappy in workplace, bende last yang ak nak is negativity yang paralyse my ability to perform at my best level..hate it!!
Sllu nye ak akan cari bhn bacaan yang blh motivate me like mjlh cleo yang sllu kuarkan article psl 
how to handle your life at workplace or how to deal with it.
So, ak sllu la keep all this article in my jurnal. its like a book which full with articles yang aku kumpul2 dari 2 tahun lepas lagi.So, since ak tertekan ng my colleague, ak pon selak2 la jurnal ak ni. Antara yang ak leh tke as an advice adalah article dr Dr Lai Oon, clinical pshycologies at UKM and die ade gak tls bku cam Handling Study Stress..antara yang die ckp:
1) Dont personalise negativity.
Means that if boss snaps at u, jgn aggap its ur fault. Just pkr yang boss tu ade mslah die sdr or kurang stabil.. haha.. Klu ak, aku buat xtaw jer coz ak mls nak lyn.. Ak pk jer yg die xde kje nak wat..
2) Derail the negative train of thought
You may encounter situations beyond your cntrol, but dont let them defeat u. 
Eg: klu ade ape2 musibah dtg, jgn la ckp "why does this always happen to me?" its like merungut or tak bersyukur.. Tak baik tau. (tp ak sllu ckp gitu.. huhu)
Try to see situation in a different, even humorous, light. Tell yourself, "its dugaan. Something better might come someday". (Baikla.. ak akan ckp camtu after this).
Tu jer la yang blh aku buat kot. So, it is important to remind urself that u're a worthwhile person, whateve u do. Think urself as capable, smart and happy. and u soon will be.. 

Dah la seyes2.. xbes la.. Td pegi kenduri abang ida(wifey amar). Beriyer jer aku melawa taktaw lak kg. paman tu nun jauh ke dalam. Tp xpela, ak melawa for my bf. Kua ng bf 2 jam pon ak pki lawa2. yang penting die puji ak lawa.. suke..kalau die tak puji pon ak soh die puji gak sbb penat ak dress-up. ne leh tak puji kan.. lalala 




Aku suke baju kurung ni. Kain die unik. Lain dr yang lain. Baju raye tahun lepas and baru pakai sekali.. 
masuk ni 2 kali la..
Tu jer yang aku leh merapu for tonite kot. Nak bace2 blog org lain or shopping online best gak ni.. 

Luv me more ^_^

2 comments:

purpleyellow said...

cantik baju kamu..i like

Choc_Strawberry said...

Thanks.. i love it..

There was an error in this gadget